Web Analytics Made Easy - Statcounter

«گذر از رنج جدایی و پیوند دوباره با خانواده»

نویسنده: دکتر مارک سیشل

ترجمه و تالیف: اکرم محبوب، نرگس عباسی، زرین خاتمی

ناشر:  قطره؛ چاپ 1397

247 صفحه، 22000 تومان


***

 

کانت انسان را موجودی «جامعه گرای، جامعه گریز» می‌داند، به این علت که انسان در عین حال که تمایل به زندگی در میان جمع را دارد تا هویت خود را توسط زندگی کردن میان انسان‌ها بازیابی کند، در عین حال نیز علاقه دارد تا در موقعیت‌هایی، از جمع‌ها و گروه‌های انسانی دوری نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که انسان‌ از همنوع‌ خود دوری می‌کند، معمولا به دنبال پرداختن به ایده‌های ذهنی خود و سرهم بندی ایده‌آل‌های زندگی‌اش فارغ از حضور دیگران است تا در رجعت دوباره‌ خود به جمع انسانی، آن ایده‌ها را به کار بندد و به دنبال آن  بتواند جایگاهی در میان دیگران به دست آورد.

کتاب «گذر از رنج جدایی و پیوند دوباره با خانواده» که امسال از سوی نشر قطره و ذیل موضوع روانشناسی خانواده‌ و روابط بین اشخاص راهی بازار شده است، دقیقا در پی پرداختن به نیازِ بررسی عامل‌های مختلف جدایی و چگونگی واکنش صحیح به چنین موقعیت‌های دردناکی تهیه و تنظیم شده است. این کتاب برخلاف  انبوه کتاب‌های دیگری که به شناسایی علت‌های فروپاشی خانواده‌ها می‌پردازند و یا راه‌هایی برای جلوگیری از آن پیشنهاد می‌کنند، به سراغ پر کردن جایی خالی است که کمتر به آن پرداخته شده است، و آن معطوف کردن نگاه از زاویه دید فرد طرد شده و تمرکز بر ارائه راه حل‌هایی برای این طیف از افراد جامعه است.

نویسنده در ابتدای کتاب، مخاطب را برابر این گزاره‌ها قرار می‌دهد: «شما که این کتاب را انتخاب کرده‌اید، شاید پیش از این، ناامیدی ناشی از قطع پیوندها را یک‌بار تجربه کرده باشید؛ ولی هیچ‌وقت فکرش را نمی‌کردید که قطع ارتباط تا این حد جبران‌ناپذیر باشد.» (صفحه 12 از کتاب) و بالافاصله نیز با جمله‌ای امید بخش خطاب به این دسته از افراد می‌گوید: «با مطالعه‌ی این کتاب و عمل به پیشنهادهایش، بی‌تردید قادر خواهید بود از آسیب جدایی رهایی یابید» (صفحه 13).

مترجمان این کتاب که در کارنامه‌شان ترجمه کتاب‌های دیگری نیز در خصوص خانواده به چشم می‌خورد این بار به کتاب مارک سیشل پرداخته‌اند. کتابی که ایده‌ی اصلی‌اش با پشت سر گذاشتن و تجربه‌ی بحرانی در زندگی نویسنده کتاب همراه بوده است. او خود در این باره می‌گوید: «وقتی پدرم یک‌باره و به طور کامل مرا از خانواده طرد کرد، این تجربه مرا به شدت تکان داد (این رانده شدن، آسیبی روانی بود که بعدها یاد گرفتم التیام یافتن از آن مراحلی دارد که ابتدا باید آن را «می‌پذیرفتم» و سپس از آن مراحل عبور می‌کردم). سرانجام، یاد گرفتم از بدترین نوع آسیب روانی گذر کرده و بر آن چیره شوم». (از متن کتاب).

دکتر مارک سیشل با استفاده از تجربه‌های بالینی و درس‌هایی که از رویارویی با موقعیت‌های دشوار زندگی خود گرفته است در این کتاب، ده قدم موثر را برای پشت سر گذاشتن آسیب­های حاصل از رنج جدایی، پیشنهاد می­کند، ده قدمی که در ده فصل کتاب به صورت جداگانه مورد بررسی و معرفی قرارگرفته است.

کتاب حاضر با به دست دادن دیدی واقعی نسبت به موقعیت‌هایی در زندگی افراد طرد شده، به دنبال نشان دادن راهکارهایی است که نه تنها از شعار دادن‌های بیهوده پرهیز می‌نماید بلکه در اولین قدم از قدم‌های ده‌گانه توصیه به پذیرفتن مشکل پیش آمده و سوگواری برای آن می‌کند. نویسنده این کتاب اعتقاد به حذف مشکلات از زندگی و دوری کردن از آن‌ها ندارد بلکه معتقد است هر خانواده‌ای با مجموعه‌ای از مشکلات سر می‌کند اما بهترین راه مواجهه با آن‌ها و التیام همه‌ی دردها در وهله‌ی اول آشتی با خویشن خویش و به دست آوردن شناخت درست از وضعیتی است که فرد در آن قرار دارد. در قسمتی از متن کتاب می‌خوانیم:

 «هر خانواده، نمایش غم‌انگیز یگانه‌ی خودش را دارد. ممکن است ما آن داستان را دوست نداشته باشیم و آن نقش‌های راهنما و حامی را در خانواده نپذیریم، بهتر است اطلاعات به دست آوریم و ببینیم چه رخ داده است. این‌جا هدف، رسیدن به نگرش روشن‌تر است تا حقایق را بهتر درک کنیم» (صفحه 72).

یافتن معنای زندگی و رسیدن به آرامش درونی در کنار امکان زندگی مجدد «در ذیل مفهومی به نام خانواده» هدف غایی این کتاب است، هدفی که با نشان دادن امکان‌های بسیار برای خلق موقعیت‌هایی جدید دنبال می‌شود و با نمایش دادن موهبت‌های مختلفی که در زندگی یکایک انسان‌ها وجود دارد به اتمام می‌رسد، موهبت‌هایی همچون: موهبت تاب‌آوری و شکیبایی، موهبت پذیرش رنج، موهبت توانمندسازی، موهبت آگاهی و ...

پایانِ سخن خبر خوشی است که این کتاب به مخاطبان خود ارائه می‌کند، و آن اینکه همیشه امکانی برای بازسازی موقعیت‌هایی که به نظر می‌رسد به تمامی از بین رفته است وجود دارد، تنها باید زاویه دید را تغییر داد و با بصیرتی جدید جایگزین مناسب برای آن‌ها پیدا کرد.

«وقتی گرفتار قهر خانوادگی هستید، تقریباً همیشه دچار نوعی (کوری روان‌شناختی) در باره‌ی خودتان می‌شوید. با این حال، در فرایند التیام که پیش می‌روید، کم‌کم دوباره بینایی‌تان را به دست می‌آورید...» ( (صفحه 239).

 

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۲۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران اعلام کرد: شورای راهبردی این دانشکده با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی در حال شکل‌گیری است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران نیز مانند شوراهای راهبردی سایر دانشکده‌های تازه تاسیس که با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با موضوع هر دانشکده شکل گرفته‌اند، در حال شکل‌گیری است.

وی افزود: دانشگاه تهران در راستای سیاست‌های دولت مردمی برای اعمال سیاست‌های حمایتی جهت استحکام و ترفیع نهاد خانواده، برنامه جامعی را در این خصوص با محوریت دانشکده علوم خانواده طراحی و به اجرا در آورده است که از آن جمله می‌توان به ساخت و بهره‌برداری مهد کودک خانواده بزرگ دانشگاه تهران، شروع عملیات احداث پانصد واحد خوابگاه دانشجویی متاهلین و همچنین تاسیس مرکز ازدواج و خانواده دانشگاه تهران اشاره نمود. 

دکتر یزدیان با اشاره به اینکه شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری است، گفت: برای شکل‌گیری قوی دانشکده علوم خانواده، مدیریت دانشکده با پیشنهاد صدور احکامی برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به استقبال تشکیل این شورا رفته است و حضور شخصیت‌هایی نظیر دکتر جمیله سادات علم‌الهدی و دیگر چهره‌ها و اساتید در این شورا را مایه تقویت دانشکده در راستای برنامه‌های جامع خانواده محوری دانشگاه می ‌داند.

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: پیشنهاد و مطالعات مفصل مربوط به تأسیس دانشکده علوم خانواده توسط جمعی از اساتید مبرز حوزه خانواده و تعلیم و تربیت از جمله خانم دکتر علم‌الهدی که استاد تمام فلسفه تعلیم و تربیت هستند، مطرح و دنبال شد. با توجه به اشراف این اساتید بر روی موضوع، از ایشان خواسته شد که در راه‌اندازی و فرآیند جذب و همچنین شورای راهبردی دانشکده نیز کمک کنند.

وی افزود: این درخواست با خانم دکتر علم‌الهدی نیز مطرح و از ایشان خواسته شد که در شورای راهبردی و هیئت جذب دانشکده علوم خانواده حضور داشته باشند که ایشان اعلام نمودند به علت مشغله علمی، امکان وقت گذاشتن برای این کار را نداشته و لذا این پیشنهاد را نپذیرفتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • این مرد طراح لایحه عفاف و حجاب است /او در چه سمت هایی مشغول به کار بوده است؟ /آن اقبالی این اقبالی نیست!
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • انجام موفق ۲ عمل اهدای عضو در مشهد به ۵ نفر زندگی دوباره بخشید
  • اهدای زندگی دوباره به ۴ بیماربا اهدای عضو در مشهد
  • شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند
  • ورمزیار: با جدایی خطیر، تیم به آرامش می‌رسد
  • نیروهای مسلح تا آخرین قطره خون خود پای آرمان های شهدا ایستاده اند